Baka är kul.

Jag älskar att baka, men inte att äta.
Igår bakade jag lussebullar. Köpte en färdig sats från kungsörnen. Eftersom saffranen är så dyr nu så tjänar man inte på att baka från start själv. Enligt Hugo så var mina lussekatter lika goda som dom vi åt hemma hos mamma och pappa i söndags (som också hade bakat på färdig sats). Det är något jag kommer göra om, helt klart! fick ut 20 bullar om jag räknade rätt. Helt okay faktiskt!

Men här kommer ett lättrecept på kalla-det-vad-du-vill-bollar aka. Negerbollar.

1 dl lättkesella: 75 kcal
1 msk canderel cancao: 29 kcal
1 krm salt: 0 kcal
2 dl fiberhavregryn: 220 kcal
2 msk kallt kaffe: 0 kcal
½ paket russin: 70 kcal
1 msk kakao: 23 kcal
TOTALT: 417 kcal

Blanda, rulla, in i kylen!

20 bollar, dvs. ca 21 kcal/boll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.